Mainos

Kiivetään puuhun ja yritetään kaataa taksi - mopo karkaa pikkujouluissa usein käsistä

Parasta aikaa eletään pikkujoulujen kiireisintä aikaa. Kaupunkien ydinkeskustat ovat viikonloppuöinä tukossa juhliin menevistä tai niistä palaavista ihmisistä. Monet heistä ovat juhlien jäljiltä myös melkoisessa huppelissa.

– Pikkujouluaikaan liikkeellä on paljon ihmisiä, jotka eivät muutoin kaupungilla juurikaan liiku. Useiden glögien ja paukkujen jälkeen hölmöilläänkin sitten kunnolla, komisario Jere Roimu kertoo.

Roimi ei lähde muistelemaan mitään yksittäistapausta, mutta mieleen tulee viime vuonna julkisuudessakin ollut tapaus, jossa henkilö kiipesi humaltuneena kuuseen, muttei uskaltanut tulla sieltä enää alas. Tai naishenkilö, joka yritti kaataa taksin. Ja näitä tapauksiahan riittää.

Poliisi on lisännyt resursseja selvästi tämän ja ensi viikonlopun ajaksi.

– Nyt on luvassa kaksi erittäin vilkasta viikonloppua. Pahoinpitelyjä ja ryöstäjä tullaan varmaan taas kirjaamaan runsaasti. Ja toki näitä spesiaalihölmöilyjä, niitä tapahtuu joka vuosi.

Poliisi törmää pikkujouluaikaan usein tilanteeseen, jossa henkilö on juonut itsensä kirjaimellisesti jalattomaksi. Erona normaaliaikaan, juopuneet ovat nyt usein niitä tavallisia perheen isiä ja äitejä.

– Kun he heräävät juoppoputkasta niin onhan se aika lohdutonta katsottavaa. Tuskin he heti taas ulos lähtevät, Roimi jatkaa.

Poliisi kehottaakin juomaan pikkujouluissa alkoholia kohtuudella, sillä valtaosa ikävyyksistä jää silloin tapahtumatta. Myös lämmintä kannattaa varata ylle, sillä jonot ja ruuhkat ovat ydinkeskustassa merkittävät. Ja jos porukassa on vahvasti humaltunut, häntä ei saa jättää yksin oman onnensa nojaan.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.