Mainos

Kiivas väittely koulukirjoista: "Lapsille voi myös alkaa syöttää kouluruuassa hormoneja"

Suunnitteilla oleva koulukirjauudistus on nostattanut kovan väittelyn MTV3:n Facebook-sivuilla.

Uudistuksessa on tarkoitus poistaa sukupuolirooleja vahvistavat esimerkit koulukirjoista. Osa kommentoineista näkee uudistuksen olevan pelkkää holhoamista, kun taas toisten mielestä siinä on aidosti ajatusta.

kukkahattu tädit taas saanut idean...

Punaniskasedät eivät tästäkään uudistuksesta pidä. Silti ollaan ihan oikeilla linjoilla. Hienoa!

Ja Opetushallituksessa ei ole mitään oikeita ongelmia, joihin puuttua?

Mitähän ne seuraavaksi keksivät holhota?

Onhan se tietysti todella ikävää, kun NE eivät pysy 50-luvun naiskuvassa.

Sairaaltahan tuo kuulostaa. Poistetaan samantien sukupuolet, niin punavihreät feministiniuhottajat pääsevät vihdoin lopulliseen tavoitteeseensa.

Voi herran jestas jos ihmiset ei osaa käyttää omaa päätään... Ei ihme että maailma on menossa tähän suuntaan mihin se onki...

Vai että punavihreät feministiniuhottajat :D Kyllä tässä on taas valkoinen heteromies tiukilla, kun oppimateriaaleissa sanotaan, että tytöstäkin voi tulla insinööri. Voi voi. Ei tytöstä ole miestenhommiin.

Ladyboyt tulevat alakoulun huutosakkeihin eli cheerleadereiksi, kuten jossain päin maailmaa on normaali käytäntö. Lapsille voi myös alkaa syöttämään kouluruuassa hormoneja siten, että tytöille testosteronia ja pojille estrogeenia ja kaikille siltä väliltä oleville molempia. Tulevaisuudessa eivät sukupuoliroolit häiritsisi Pisaykkösen ylpeyden alttaria.

Mitä kummaa te keuhkootte? Kai tiedämme kaikki, että sukupuoli on pitkälti sosiaalinen konstruktio. Miksi suotta vahvistaa stereotypioita! Voitais vaikka konstruoida ihmiskuvaa niin että jokainen saa olla sellainen kuin on, ammatinvalintaa myöten taipumustensa mukaan. Ja onko kukka hattu täti jokin uusi määritelmä mitähäh? Mullakin on oikeesti kukkahattu. Tai itse asiassa kaksi. Kesähattu ja talvihattu.

Kielletäänkö seuraavaksi sanat äiti ja isä? Ikävästihän ne korostavat sukupuolta. Onhan se kamalaa jos jossain koulukirjassa sanotaan että vanhemmat ovat äiti ja isä!

60-luvun Kultaisessa aapisessa oli loru: "Eila, Anni, Tiina, heillä esiliina, Eero, Esa, Eppu heillä eväät, reppu." Tästä jos lipsutaan, niin kohta ovat naiset pyrkimässä rekkakuskiksi, papiksi ja mene tiedä vaikka presidentiksi. "Lassin talo seisoo, Liisan talo ei seiso. Liisa sanoo: Lassi, tee toinen talo. Niin Liisa saa talon." Tällä tavalla meitä opastettiin, mutta onneksi ajat muuttuvat.

Tämäkin keskustelu osoittaa, että meillä feministerillä on vielä paljon töitä täällä muka-sivistyneessä ja muka-tasa-arvoisessa Suomessa. Osa kommenteista on suorastaan sairaita. :D

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.