Mainos

Kiivaat taistelut jatkuvat Etelä-Irakissa

USA:n ja Britannian joukot etenevät kohti Bagdadia. Taisteluja on käyty mm. Basran kaupungista. Myös Bagdadin pommitukset ovat jatkuneet.

Yhdysvaltain ja Britannian maajoukot ovat edenneet Irakin eteläosissa. Joukot valtasivat iltapäivällä Nassiriyan kaupungin. Basran lähettyvillä on puolestaan käyty kiivaita panssaritaisteluja. Televisioyhtiö BBC:n mukaan joukot olisivat vallanneet Basran kaupungin.

Liittoutuneiden joukot ovat myös käyneet kiivaita taisteluita Umm Qasran satamakaupungista.

Bagdadin pommitukset ovat jatkuneet. Kaupungista on kuultu useita räjähdyksiä niin iltapäivällä kuin illallakin. Silminnäkijöiden mukaan mustaa savua nousee ainakin kuudesta pommituskohteesta.

Uutistoimisto Reutersin mukaan Irakin joukot ovat sytyttäneet öljyllä täytettyjä taisteluhautoja tuleen Bagdadin ympäristössä. Tarkoituksena on ilmeisesti heikentää kaupunkia pommittavien liittouman hävittäjien ja pommikoneiden näkyvyyttä.

Ensi yöksi odotetaan jälleen rajuja iskuja. Yhdysvallat on ilmoittanut, että se aikoo lähipäivien suurhyökkäyksissä pudottaa ainakin 3000 satelliittiohjattua pommia muutamassa päivässä.

Suomalainen ihmiskilpi yhä Bagdadissa


Suomalainen ihmiskilpi Teijo Virolainen on edelleen Bagdadissa. Hän on majoittunut muiden ihmiskilpien kanssa sähkölaitokseen kaupungin eteläosassa. Virolaisen mukaan 4 henkilöä saapui tänään laitokselle ihmiskilviksi, yhteensä heitä on sähkölaitoksessa 17.

Virolainen kertoi illalla MTV3:n uutisille, että osa iskuista on osunut lähelle sähkölaitosta. Kuitenkaan laitosta ei ole pommitettu. Virolaisen mukaan ihmiskilvet odottavat nyt illalla mahdollisesti alkavia pommituksia.

- Odotamme, että kohtapuoliin saattaa alkaa pommitukset. Tänään on lähellä räjähtänyt muutama pommi. Ohjusisku oli jossain kauempana, mutta ei mitään sen kummempaa.

Virolainen sanoo, ettei aio lähteä Bagdadista.

- Lähteminen ei ole käynyt mielessä, silleen tosissaan. Aion nyt olla täällä.

Virolaisen mukaan osa ihmiskilvistä on käynyt paikallisissa sairaaloissa ja nähnyt siellä useita haavoittuneita ja lapsia. Virolainen uskoo, että hän voi selvitä hengissä Bagdadin pommituksista.

- Tietenkin on mahdollista, ehkä jopa todennäköisempää, että näistä pommituksista selviää hengissä, sillä meillä on pommisuoja. Me emme ole turhaan täällä riskeeraamassa henkeämme. Kuitenkin on mahdollista, ettei täältä selviä hengissä, ja olen sen hyväksynyt. Se ei kuitenkaan vaikuta toimintaan mitenkään, vakuutti Virolainen tänä iltana.

(MTV3-Reuters-AFP)

Ihmiskilpenä Irakissa pysyttelevän Teijo Virolaisen mukaan Bagdadissa ei ole paniikkia, vaikka sairaalat alkavatkin täyttyä iskuissa loukkaantuneista.

(Kymmenen uutiset 22.03.2003)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.