Mainos

Kiistely Häkämiehen puheesta jatkui eduskunnassa

Oppositio arvosteli yhä puolustusministerin Yhdysvalloissa pitämää puhetta. Häkämies vakuuttaa aikovansa puhua samoista asioista myös jatkossa.

Kiistely puolustusministeri Jyri Häkämiehen (kok.) Yhdysvalloissa pitämästä puheesta jatkuu eduskunnassa. Puhe kuohutti mieliä vielä tänäänkin, kun eduskunta aloitti syyskautensa. Eilinen venäläisreaktio antoi opposition haukuille lisäpontta.

- Tässä on kompuroitu. On syntynyt epäselvyyttä siitä, mikä on Suomen ulkopolitiikan linja, sanoi SDP:n puheenjohtaja Eero Heinäluoma.

- Olen sanonut, että näyttäkää se kohta, joka ei ole ulkopoliittisen linjan mukainen ja edelleenkin toistan tämän näkemyksen. Katson, että se vastaa täysin ulkopoliittista linjaa, vakuutti puolestaan puolustusministeri Häkämies.

Häkämiehen näkemys Venäjästä Suomen keskeisenä turvallisuushaasteena sai myös ymmärtämystä. Kokoomusjohtaja, valtiovarainministeri Jyrki Katainen jopa täsmensi yhteisten haasteiden laatua.

- Ympäristöhaaste, energiahaaste ja Venäjän maailmanpolitiikan suurvaltapyrkimyshaaste. Nämä kaikki ovat yhteisiä, ei tässä ole mistään vastakkainasettelusta kysymys, Katainen totesi.

Pääministeripuolue keskustassa kokoomuksen ulkopoliittista aktiivisuutta ei katsota hyvällä, mutta pääministeri itse haluaa jo rauhoitella tilannetta.

- Ylidramatisointia on ollut koko ajan, mutta on kyllä varmaan odotettavissa, että keskustelua piisaa, totesi pääministeri Matti Vanhanen.

Hakämies itse seisoo edelleen puheensa takana, vaikka myöntää käyttämänsä tyylilajin johtaneen vääriin tulkintoihin. Ministeri aikoo puhua samoista asioista myös jatkossa, eikä koe, että hänen suunsa olisi tukittu.

- Ei varmasti kenenkään suuta ole tukittu ja se on hyvä asia Suomessa. On ihan hyvä, että myös oppositio on räväkkänä ja hereillä.

(MTV3)

Lue myös:

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.