Mainos

Kiistelty rakennushanke jatkuu Jerusalemissa

Israel jatkoi tänään kiistellyn Itä-Jerusalemin asuinrakennushankkeen toteuttamista. Israelin hallitus pyysi rakennusyrityksiltä tarjouksia Har Homan hankkeen rakennusurakasta. Palestiinalaiset vastustavat jyrkästi juutalaisten asuinalueen rakentamista Jerusalemin arabialaiseen itäosaan. Eräät palestiinalaisedustajat ovat sanoneet, että rakennushankkeen jatkaminen olisi vastoin Israelin ja palestiinalaisten uutta väliaikaista rauhansopimusta.

Israelin pääministeri Benjamin Netanyahu on vakuuttanut, ettei rauhansopimus estä Har Homan rakentamista. Israelin hallitus hyväksyi eilen väliaikaisen rauhansopimuksen parin viikon viivytyksen jälkeen. Yhdysvalloissa 23. lokakuuta solmitun sopimuksen mukaan Israel luovuttaa kolmen kuukauden kuluessa 13 prosenttia lisää Länsirannan alueesta palestiinalaisille.

Har Homan rakennustöiden aloittaminen Itä-Jerusalemissa maaliskuussa 1997 johti Israelin ja palestiinalaisten rauhanneuvottelujen keskeytykseen. Har Homan perustustyöt saatiin valmiiksi jo viime joulukuussa, mutta varsinaisia rakennustöitä ei kuitenkaan ole vielä aloitettu. Israel valtasi Itä-Jerusalemin vuoden 1967 sodassa ja on julistanut sen "ikuiseksi pääkaupungikseen". Palestiinalaiset puolestaan kaavailevat Itä-Jerusalemista tulevan Palestiinan valtion pääkaupunkia.
(STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.