Mainos

Kiistellyt merisotaharjoitukset alkoivat - miten Pohjois-Korea vastaa?

Yhdysvallat ja Etelä-Korea ovat aloittaneet merisotaharjoitukset Japaninmerellä.

Maiden pyrkimyksenä on viestiä Pohjois-Korealle, että sen on lopetettava vihamielinen käytöksensä. Etelä-Korea syyttää Pohjois-Koreaa sotalaivansa upottamisesta maaliskuussa.

Pohjois-Korea on kiistänyt osallisuutensa iskuun. Lisäksi se ilmoitti eilen, että se on valmis "pyhään sotaan" maita vastaan. Pohjois-Korea viittasi samalla ydinaseeseen.

Nelipäiväisissä sotaharjoituksissa on mukana parikymmentä sota-alusta ja parisataa lentokonetta. Harjoituksiin osallistuu kaikkiaan 8000 ihmistä.

Eteläkorealaisen asiantuntijan mukaan Pohjois-Korea saattaa vastata harjoituksiin testaamalla pitkän matkan ohjuksia tai tekemällä uusia ydinkokeita.

- He voivat esittää voimannäyttönään kolmatta maanalaista ydinkoetta plutonium-ohjelmassaan tai fuusioreaktiota toistamiseen, sanoo Pohjois-Koreaan erikoistunut professori Yang Moo-Jin Soulin yliopistosta.

Toukokuussa Pohjois-Korea väitti toteuttaneensa fuusioreaktion, joka voisi teoriassa johtaa rajattomaan ja puhtaaseen energiansaantiin. Fuusioreaktiota voi hyödyntää myös vetypommissa.

(MTV3 - AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.