Mainos

Kiistellyn lehden ilmestyminen sallitaan Iranissa

Iranin oikeusviranomaiset sallivat uudistusmielisen Sobh-e Emrouz -sanomalehden ilmestymisen. Lehden ilmestyminen kiellettiin eilen, mutta myöhemmin Iranin oikeusministeriön johto päätti antaa lehden ilmestyä. Tieto lehden ilmestymisen kieltämisestä johti opiskelijoiden mielenosoitukseen varhain tänään Teheranin yliopiston asuntoloissa.

Sobh-e Emrouzin julkaisija Saeed Hajjarian haavoittui pahoin häntä vastaan tehdyssä murhayrityksessä maaliskuussa. Oikeudenkäynti murhayrityksestä syytettyjä vastaan on alkamassa Teheranissa. Eräät uudistusmieliset ovat arvelleet, että murhayritys sai tukea korkeilta virallisilta tahoilta. Iranin presidentti Mohammad Khatami, entinen toimittaja, on tukenut uudistusmielisten pyrkimyksiä Iranissa.

Kolmetoista lehteä on tällä hetkellä viranomaisten kieltämien lehtien listalla. Iranin hengellinen johtaja ajatollah Ali Khamenei sanoi viime viikolla, että eräät uudistusmieliset lehdet ovat muuttuneet "vihollisten tukikohdiksi". Sobh-e Emrouz kirjoitti tänään pääkirjoituksessaan, että uudistusten vastustajat "tietävät ettei heillä ole kannatusta ihmisten parissa". Konservatiivit ovat lehden mukaan turvautuneet voimatoimiin yhä enenevästi sen jälkeen kun uudistusmieliset voittivat helmikuun parlamenttivaalit.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.