Mainos

Kiista ulkoministerin salkusta uhkaa Viron hallitussopua

Pääministeri Andrus Ansip on tehnyt selväksi, että hän haluaa reformipuolueen Urmas Paetin jatkavan ulkoministerinä. Isänmaan ja Res Publican liitto on kaavaillut tehtävään Mart Laaria.

Viron hallitusneuvottelut ovat keskeytyneet ulkoministerin paikasta syntyneeseen kiistaan. Isänmaan ja Res Publican liiton (IRL) johtaja Mart Laar arvioi, että neuvottelut saattavat ajautua jopa umpikujaan, jos reformipuolue ei peräänny kannastaan.

Pääministeri Andrus Ansipin reformipuolue haluaa, että ulkoministerinä jatkaa Urmas Paet. IRL vaatii salkkua itselleen eli käytännössä Laarille.

Ansip antoi oman ehdotuksensa paikkajaosta muiden puolueiden pohdittavaksi eilisiltana. IRL:lle hän tarjoaa parlamentin puhemiehen tehtävää sekä neljää ministerinsalkkua. Reformipuolue saisi seitsemän ministeriä, sosiaalidemokraatit kolme ja vihreät yhden.

Viron uusi hallitus pyritään saamaan kokoon maanantaihin mennessä. Hallitusohjelmasta ei ole enää isoja kiistoja, sillä sen pääkohdat on Ansipin mukaan 99-prosenttisesti sovittu.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.