Mainos

Kiista tuomarin erottamisesta jatkuu Pakistanissa

Presidentin päätös erottaa korkeimman oikeuden tuomari on suututtanut Pakistanissa. Kiista on levinnyt laajemmaksi sotilashallinnon vastaisten protestien aalloksi.

Pakistanissa jatkuu kiivas kiista korkeimman oikeuden tuomarin erottamisesta.

Oppositio on kehottanut pakistanilaisia yleislakkoon, ja Karachissa pelätään levottomuuksien jatkumista. Viikonvaihteen yhteenotoissa Karachissa sai surmansa 41 ihmistä. Lakko lamautti Karachia, ja kaupat olivat kiinni myös Lahoressa, Rawalpindissä ja paikoin pääkaupungissa Islamabadissa.

Islamabadissa asemiehet surmasivat Pakistanin korkeimman oikeuden korkean virkailijan. Surma tapahtui muutamia tunteja ennen kuin korkeimman oikeuden oli määrä käsitellä kiisteltyä presidentti Pervez Musharrafin päätöstä pidättää virantoimituksesta korkeimman oikeuden puheenjohtaja Iftikhar Chaudhry.

Korkeimman oikeuden käsittely keskeytyi heti alkuunsa yhden tuomarin kyseenalaistettua oikeuden kokoonpanon lainmukaisuuden. Korkeimman oikeuden pitäisi käsitellä Chaudhryn valituksia, jotka koskevat häntä vastaan esitettyjä syytöksiä. Musharraf on syyttänyt Chaudhryä virka-asemansa väärinkäytöstä, minkä tämä on kiistänyt.

Musharraf on joutunut tuomarin hyllyttämisen takia kovimman arvostelun kohteeksi sitten vuoden 1999, jolloin hän nousi maan johtoon sotilasvallankaappauksessa. Arvostelijoiden mielestä Musharraf pyrki ratkaisullaan varmistelemaan uudelleenvalintansa presidentiksi. Suuttumus tuomaripäätöksestä on levinnyt laajemmaksi sotilashallinnon vastaisten protestien aalloksi.

(MTV3-STT-Reuters-AFP-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.