Mainos

Kiista PAF:n Internet-peleistä ei ratkennut KKO:ssa

Kiista siitä, saako Ahvenanmaan raha-automaattiyhdistys PAF tarjota Internetissä vedonlyöntipelejä mannersuomalaisille, ei ratkennut korkeimmassa oikeudessa.

KKO otti kantaa vain siihen, että Ahvenanmaan maakuntahallitus ei ylittänyt toimivaltuuttaan myöntäessään PAF:lle luvan järjestää rahapelejä.

KKO ei ottanut kantaa PAF:n toiminnan laillisuuteen, sillä kysymys ei sen mielestä kuulunut sisäasiainministeriön esittämään lausuntopyyntöön. Oikeus arvioi vain maakuntahallituksen päätöstä myöntää rahapelilupa maakunnan alueelle.

Päätöksessään KKO katsoi, että että raha-arpoja ja muita rahapelejä koskeva lainsäädäntö kuuluu maakunnan lainsäädäntövaltaan. Vaikka rahapelitoimintaa säädellään eri tavalla kuin kaupallista toimintaa, se ei vaikuta valtakunnan ja maakuntahallituksen väliseen toimivallan jakoon.

Sisäministeriö kyseenalaisti viime keväänä maakuntahallituksen toimilupapäätöksen, koska se johti käytännössä siihen, että PAF tarjosi Internetissä pelejä myös mannersuomalaisten pelattavaksi. Ministeriö korosti, että Suomessa rahapelejä saavat valtioneuvoston päätöksellä pyörittää vain Veikkaus, Raha-automaattiyhdistys ja Suomen Hippos.

(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.