Mainos

Kiista lykkää kirja-Nobelin julkistamista

Torstaiksi suunniteltu Nobelin kirjallisuuspalkinnon julkistaminen lykkääntyy Ruotsin Akatemian erimielisyyksien vuoksi, kerrotaan akatemialähteistä. Julkistus on odotettavissa vasta ensi viikon tai sitä seuraavan viikon torstaina.

Akatemian, palkinnon myöntäjän, piirissä on lähteiden mukaan pitkään kiistelty tämän vuoden palkittavasta. Ruotsin Akatemian pääsihteeri Horace Engdahl kiistää tiedot erimielisyyksistä ja sanoo, että valintaprosessi sujuu täysin normaalisti ja on nyt tiiviimmässä vaiheessaan. Hänen mukaansa on normaalia, että palkinnon saajasta ilmoitetaan vasta lokakuun lopulla.

Tämän vuoden ehdokkaina on mainittu amerikkalainen runoilija John Ashbery, nigerialainen Ben Okri ja somalialainen Narrudin Farah. Palkinnon suuruus on 9 miljoonaa kruunua (6,2 miljoonaa markkaa). Viime vuonna Nobelin kirjallisuuspalkinnon sai saksalainen Günter Grass.

Julkistamisen lykkääntyminen on tullut yllätyksenä niille, jotka tavallisesti seuraavat Nobelin palkintojen jakoa. Kirjallisuuspalkinto on viime vuosina julkistettu ensimmäisenä. Tämä perinne murtuu nyt, kun ensi viikon maanantaina, tiistaina ja keskiviikkona ilmoitetaan lääketieteen, fysiikan, kemian sekä talouden Nobelin palkinnon saajat.
(MTV3-STT-DPA-NTB)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.