Mainos

Kiista Anna A:n karilleajon korvauksista jatkuu

Saaristomerellä kymmenen vuotta sitten karille ajaneen liberialaisaluksen korvausoikeuskäsittely siirtyy tammikuulle. Omistajavarustamo vaatii valtiolta 3,6 miljoonan dollarin korvauksia perustelunaan merimerkkien epäkuntoisuus.

Liberialaisen varustamon oikeus saada valtiolta korvauksia vuonna 1993 Saaristomerellä tapahtuneesta rahtialus Anna A:n karilleajosta ei selvinnyt vieläkään Turun merioikeudessa. Asian pääkäsittely siirrettiin tammikuulle.

Inland Marine Inc on vaatinut 3,6 miljoonan dollarin korvauksia. Merenkulkulaitos kiistää varustamon oikeuden korvauksiin, koska ei ole selvää, kuka Anna A:n omisti. Merenkulkulaitos kyseenalaistaa myös koko varustamon olemassaolon ja sille aiheutuneen vahingon.

Varustamo vaatii korvauksia, koska sen mukaan viljalastissa ollut alus ajoi karille Kihdinselällä epäkunnossa olleiden merimerkkien vuoksi. Merenkulkulaitos pitää onnettomuuden syynä aluksen kehnoa kuntoa ja miehistön puutteellisia merimiestaitoja.

Varustamon asianajat jättivät tänään oikeudelle uusia todisteita Inland Marine Inc:n toiminnasta. He esittivät myös, että varustamon oikeus korvauksiin on ratkaistava sen kotimaan eli Liberian lainsäädännön mukaan.

Inland Marine kuuluu yhden perheen omistamaan varustamoryppääseen. Yhtiö on rekisteröity Liberiassa, mutta se toimii Kreikassa. Liberialaisten varustamojen rekisteriä taas pidetään Yhdysvalloissa.

Varustamo kutsuu tammikuussa alkavaan pääkäsittelyyn viisi todistajaa, joista neljä tulee Kreikasta ja yksi Yhdysvalloista. Valtio puolestaan kutsuu kaksi todistajaa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.