Mainos

"Kiipeily jatkui tyttöjen takia"

Vuorikiipeilijä Veikka Gustafsson aikoo jatkaa kiipeilyä, vaikka hän on jo valloittanut kaikki yli 8000 metrin huiput ilman lisähappea. Vuorikiipeilijä jättää kuitenkin korkeat huiput muille. Nyt on aika katsoa, mitä muuta kuin kiipeilyä elämällä on tarjolla.

- En aio palata kasitonnisten pariin. Sitä riskiä, mikä siihen osaltaan liittyy, en halua ottaa. Vaikka olen onnistuneesti kertonut itselleni ja muille, että ei siihen liity niin paljon riskejä, kun sen tekee oikein.

- Mutta se kiistaton fakta, että suunnilleen puolet niistä kavereista, joiden kanssa aloitin 1990-luvun alussa, ovat poistuneet tuonne laulukuoro-osastolle, on semmoinen esimerkki niistä riskeistä, joita minä en enää halua, Gustafsson toteaa MTV:n Huomenta Suomessa.

Vuorikiipeilijä uskoo, että kiipeily on kuin elämä.

- Minusta ne lainalaisuudet, jotka toimii työssä, arjessa ja elämässä, niin ne löytyy kiipeilystä. Ne ovat siinä kiipeilyn viitekehyksessä siinä mustavalkoisessa muodossa, että jopa meikäläinen ymmärtää, että noinhan se on.

Gustafssonin ensimmäinen kiipeily tapahtui vuonna 1986 Mount Blanc -vuorelle isän ja veljen kanssa.

- Mount Blancilta alas tullessa tehtiin yhdessä päätös, että jos täältä selvitään, niin ikinä ei enää tämmöistä järjettömyyttä tehdä.

Gustafsson muistelee, että kiipeilyn jatkamisen motiivi taisi kuitenkin olla tytöt ja heidän ihastuneet reaktiot, kun hän nuorena poikana kertoi, mitä oli kesälomallaan tehnyt.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.