Mainos

Kiinteistöliitto: Parveketupakoinnin kieltäminen saattaisi pahentaa tilannetta

Kiinteistöliitto uskoo, että parveketupakoinnin kieltäminen vain siirtäisi tupakoinnin sisätiloihin. Liiton mukaan ehdotuksen toteutuminen saattaisi siis pahentaa savusta kärsivän naapurin tilannetta entisestään.

Kiinteistöliiton vanhempi lakimies Jaana Sallmén pitää Enbuske & Linnanahde Crewn haastattelussa varmana, että ehdotus tulee ainakin herättämään paljon keskustelua.

– Parantaako tupakoinnin kieltäminen parvekkeilla tilannetta? Sitten ihmiset varmaan siirtyvät polttelemaan asuntonsa sisäpuolelle. Tässä vaiheessa on kuitenkin vaikea sanoa, että meneekö maailma nyt tähän suuntaan. Tosin kuka meistä hieman yli 10 vuotta sitten uskoi, että ravintoloissa ei saa enää sauhutella, Sallmén sanoo.

Aamulehden mukaan tupakkalakiin ehdotetaan muutosta, jonka perusteella taloyhtiö voisi kieltää tupakoinnin parvekkeillaan. Tupakkapolitiikan kehittämistyöryhmä ehdottaa tupakoinnin kieltämistä myös esimerkiksi leikkipuistoissa ja bussikatoksissa.

Sallmén kertoo Kiinteistöliiton lakineuvonnan saavan paljon aiheeseen liittyviä puheluita.

– Naapurin tupakointi parvekkeella tai huoneiston sisällä ärsyttää, mutta tällä hetkellä lainsäädäntö ei tarjoa keinoja, joilla siihen voisi puuttua. Tilanteen voi ratkaista vain osapuolten välisen keskusteluyhteyden kautta ja toivoa yhteisymmärryksen löytymistä, Sallmén toteaa.

Kiinteistöliiton mukaan ilmanottoaukkojen läheisyydessä tupakointi on jo tälläkin hetkellä kiellettyä. Sallmén selittää tämän tarkoittavan sitä, että esimerkiksi rivitalon takapihalla ei saa tupakoida tuuletusluukun läheisyydessä.

– Seuraavaksi työryhmät saattavat jo miettiä tupakoinnin kieltämistä kokonaan rivitalojenkin takapihoilla, Jaana Sallmén arvelee.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.