Mainos

Kiinteistökaupat kasvattivat Leonian liikevoittoa

Kiinteistöjen myynti vahvisti hieman Leonia-konsernin liiketulosta tammi-kesäkuussa. Yhtiön liikevoitto oli alkuvuonna 685 miljoonaa markkaa, kun vuosi sitten vastaavaan aikaan voittoa syntyi 652 miljoonaa. Kumpanakin kautena tulokseen vaikutti kertaluonteisia tuottoja ja kuluja.

Leonia, logo


Pankkikonsernin rahoituskate heikkeni 157 miljoonalla markalla 1,162 miljardiin markkaan. Yhtiön mukaan korkotason aleneminen ja kilpailun aiheuttama asiakasmarginaalien pienentyminen ovat kaventaneet luotonannon ja talletusten välistä korkomarginaalia merkittävästi. Rahoituskatetta heikensivät myös pitkäaikaisten joukkolainojen erääntyminen ja taseen supistuminen.

Liikevoittoa alensi myös se, että Leonia-konsernin arvopaperikaupan ja valuuttatoiminnan nettotuotot romahtivat 160 miljoonalla markalla 14 miljoonaan markkaan vertailukauden 174 miljoonasta markasta. Viime vuoden ensimmäisellä neljänneksellä arvopaperikaupasta tuli kertaluonteinen tuotto. Tulosta paransivat nyt kuitenkin muut palkkiot ja tuotot. Leonia myi kesäkuussa kiinteistöomaisuuttaan Spondalle, mistä syntyi 248 miljoonan markan nettovoitto.

Konsernijohtaja Harri Hollménin mukaan kauppa pienensi Leonian perinteisesti vähäistä kiinteistöomaisuutta entisestään. Muiden kuin omassa käytössä olevien kiinteistöjen osuus taseesta on kaupan jälkeen 0,8 prosenttia. Koko vuoden tuloksen konserni arvioi muodostuvan viimevuotisen kaltaiseksi.
Teijo Valtanen kertoo mm. Leonian yksityistämishankkeista. Äänessä mm. toimistusjohtaja Pentti Hakkarainen. (1:50)
(STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.