Mainos

Kiinteät nettimaksut uhkaavat puhelinliikennettä

Internet-liikenteen lisääntyminen saattaa olla uhka tavalliselle puhelinliikenteelle. Nettiliikenteen pelätään kuormittavan puhelinverkkoa liikaa ja estävän muuta puhelinliikennettä. Syynä pidetään kiinteitä Internet-kuukausimaksuja, jotka ovat yleistyneet kilpailun kiristyessä.

Viimeisen puolen vuoden aikana kymmenet operaattorit ovat ottaneet käyttöön kiinteään kuukausimaksuun perustuvan Internet-taksan. Samalla esille on noussut epäilys, että internet-liikenne kuormittaisi liikaa puhelinverkkoa ja estäisi jopa muuta puhelinliikennettä.

Perinteinen puhelinverkko on suunniteltu lyhyitä, muutaman minuutin mittaisia puheluja varten. Uudet, kiinteät Internet-kuukausimaksut houkuttelevat kuitenkin pitämään nettiyhteyden auki vuorokauden ympäri, kun puhelun kesto ei vaikuta enää hintaan.

Telehallintokeskus ei ole vielä huolissaan, sillä teleyritykset seuraavat verkkojensa kuormitusta. Tilannetta kuitenkin tarkkaillaan ja jos ongelmia puhelinliikenteessä ilmenee, teleyritysten on lisättävä verkkojensa kapasiteettia.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.