Mainos

Kiinnostus sähkökirjaan hitaassa kasvussa

Helsingin Kirjamessujen kävijöistä 21 prosenttia on lukenut sähköistä kirjaa, mutta vain 6 prosenttia kertoo omistavansa lukulaitteen, kertoo TNS Gallupin kävijätutkimus. Vuotta aikaisemmin sähköistä kirjaa oli lukenut 15 prosenttia kävijöistä ja lukulaitteen omisti 2 prosenttia.

Yli puolet (54 %) vastanneista uskoo sähköisen kirjan tulevan painetun kirjan rinnalle. Neljännes (25 %) vastanneista ei usko sähköisen kirjan vaikuttavan painettujen kirjojen lukemiseen. Ainoastaan 3 prosenttia uskoi sähköisen kirjan syrjäyttävän painetun kirjan. TNS Gallup teki kävijätutkimuksen 300 kirjamessujen kävijälle.

Helsingin Kirjamessuilla ja samanaikaisesti järjestetyillä Helsingin Musiikkimessuilla, Viini, ruoka & hyvä elämä -tapahtumassa ja ArtForum Helsingissä kävi neljän päivän aikana ennätysmäärä, lähes 81 000 kävijää. TNS Gallupin kävijätutkimuksen mukaan 91 prosenttia kirjamessujen kävijöistä oli tyytyväisiä tapahtumaan. Kävijöistä 28 prosenttia piti tapahtumaa parempana kuin viime vuoden kirjamessut.

Ensi vuonna tapahtumakokonaisuus järjestetään 25.–28.10.2012. Helsingin Kirjamessujen teemamaa on vuonna 2012 Unkari.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.