Mainos

Kiinnostus luomutuotteisiin lisääntynyt

Kuluttajien kiinnostus luomutuotteisiin on kasvanut vuoden aikana. Myös luomutuotteiden kuluttajakunta on laajentunut, sillä nyt noin 70 prosentilla kuluttajista on kokemuksia luomutuotteista.

Omat kokemukset luomutuotteista vaikuttavat eniten kuluttajien ostohalukkuuteen. Luomutuotteita kokeilleet suhtautuvat luomutuotteisiin erittäin myönteisesti. Tiedot ilmenevät Finfood Luomun teettämästä kuluttajatutkimuksesta, jossa haastateltiin 309:ää kuluttajaa eri puolilta Suomea.

Vuoden takaiseen tutkimukseen verrattuna kuluttajat ovat jakautuneet kahteen ryhmään. Naiset ovat miehiä kiinnostuneempia luomusta ja nuoret suhtautuvat luomuun kaikkein myönteisimmin. Kuluttajat liittävät luomuun runsaasti myönteisiä asioita, kuten hyvän maun, puhtauden, terveellisyyden ja ympäristön sekä kotieläinten hyvinvoinnin. Kuluttajat toivovat lisää tietoa luomutuotteista ja toivovat niiden saatavuuden parantamista. Finfood Luomu aloittaa syksyllä kampanjan, jonka tarkoituksena on tehdä kauppojen luomutuotteita tutuksi kuluttajille.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.