Mainos

Kiinassa viuhahtelu ja humala kiellettyjä

Kiinassa on kielletty olympialaisten ajaksi taivasalla nukkuminen. Turisteja kehoitetaankin olemaan nukkumatta ulkona rahansäästötarkoituksessa. Se on nimittäin kiellettyä "yleisen hygienian ja kultturellin mielikuvan säilyttämiseksi".

Olympiajärjestäjien virallisilla internet-sivuilla olevat säännöt kiteyttävät kaiken: "Ulkomaalaisten tulee kunnioittaa kiinalaista lainsäädäntöä, ettei Kiinan tarvitse ryhtyä vahingoittamaan maan kansallista turvallisuutta tai vaurioittamaan sosiaalista järjestystä."

Säännöissä kielletään muun muassa tukahduttavassa kesälämpötilassa viuhahtelu ilman vaatteita, humalaan hankkiutuminen ja solvaavien banderollien heilutteleminen. Mielisairaat ja sukupuolitauteja sairastavat joutuvat kiertämään olympialaiset kaukaa. Tupakoiminen ei liioin ole sallittua olympialaisten tapahtumapaikoilla.

Kiina aikoo myös rangaista lentoyhtiöitä, joiden matkustajat kieltäytyvät poistumasta lentokoneesta tai käyttäytyvät huonosti protestiksi myöhästyneille lennoille. Olympialaisten isäntä yrittää nostaa kuria ennen pelejä.

Turhautuminen merkillisiin myöhästymisiin ja äkillisiin reittimuutoksiin ja peruutuksiin on saanut matkustajien sapen kiehumaan kiinalaisilla lentokentillä. Matkustajat ovat yrittäneet mellakoida laskeutuneissa lentokoneissa ja poliisi on tuotu ylläpitämään rauhaa lentokentille.

Kiinan siviili-ilmailuvalvontaviraston apulaisjohtaja Yang Guoqing sanoo, että liika on liikaa. Lentoyhtiöille on annettu useita varoituksia ja kehoituksia kohdella matkustajia paremmin.

(MTV3-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.