Mainos

Kiinassa vakava kaivosräjähdys

Koillis-Kiinassa sattui eilen yli 200 kaivosmiehen hengen vaatinut onnettomuus. Kyseessä on pahin Kiinassa tapahtunut kaivosonnettomuus 15 vuoteen.

Ainakin 203 kaivostyöläistä sai surmansa, kun Liaoningin maakunnassa sijaitsevassa kaivoksessa sattui kaasuräjähdys eilen iltapäivällä paikallista aikaa. Kiinan virallisen uutistoimiston Xinhuan mukaan 13 kaivostyöläistä jäi räjähdyksen jälkeen loukkuun maan alle.

Onnettomuus sattui Sujiawan hiilikaivoksessa 242 metriä maanpinnan alapuolella.

Paikallisten toimittajien mukaan viranomaiset olivat kieltäneet tiedotusvälineitä kertomasta onnettomuudesta ja käyttämään yksinomaan uutistoimisto Xinhuan toimittamaa materiaalia. Myös toimittajien pääsy onnettomuuspaikalle oli estetty.

Räjähdys on 15 vuoteen pahin Kiinassa sattunut kaivosonnettomuus. Kiinan kaivoksissa onnettomuudet eivät kuitenkaan ole harvinaisia, sillä maan kaivosteollisuuden turvallisuus on maailman huonoin.

Viime vuonna Kiinan kaivosonnettomuuksissa kuoli virallisten tietojen mukaan 5 000-6 000 kaivostyöläistä. Todellisen luvun uskotaan kuitenkin olevan moninkertainen, koska monista turmista ei ilmoiteta kaivosten sulkemisen ja suurien korvausten pelossa. Kiinan tarvitsemasta energiasta 70 prosenttia tuotetaan hiilellä. Suuren energiantarpeen vuoksi myös turmakaivoksessa työskenneltiin kesken kiinalaisten uudenvuodenlomaa.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.