Mainos

Kiinassa tehdään matkamuistoja pandan jätöksistä

Pandan jätöksistä valmistetaan muun muassa valokuvakehyksiä ja kirjanmerkkejä.

Kiinalainen villieläinten tutkimuskeskus on keksinyt erikoisen tavan tienata maassa ensi vuonna järjestettävistä olympialaisista.

Tutkimuskeskus valmistaa kisavieraille matkamuistoja pandan jätöksistä. Valikoimaan kuuluu muun muassa valokuvakehyksiä, kirjanmerkkejä ja viuhkoja. Suurinta myyntimenestystä odotetaan kuitenkin patsaista, jotka kuvaavat pandakarhuja eri urheilulajien parissa.

Vaikka matkamuistoihin käytettävä materiaali on varsin eloperäistä, tutkimuskeskus vakuuttaa ettei turistien tarvitse pelätä hajuhaittoja.

- Jätökset eivät haise kovin pahalta, koska 70 prosenttia niistä on bambunversoa, jota pandojen vatsat eivät pysty sulattamaan, kertoo keskuksen johtajan assistentti Jing Shimin.

- Aiemmin käytimme vähintään 6000 juania (noin 580 euroa) kuussa jätösten hävittämiseen, mutta nyt puolet jätöksistä voidaan käyttää matkamuistojen valmistamiseen, hän iloitsee.

Kyseessä ei kuitenkaan ole ensimmäinen kerta, kun pandojen pökäleet on otettu hyötykäyttöön. Thaimaalaisessa eläintarhassa myydään jo paperia, joka on valmistettu tarhan kahden panda-asukin tuotoksista.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.