Mainos

Kiinassa taistellaan tulvaa vastaan

Kiinassa jatkettiin tänään kuumeisesti työtä Dongtingjärveä ympäröivien tulvavallien vahvistamiseksi.

Tulvavallit joutuvat koetukselle, kun Jangtsejoen tulvahuipun odotetaan saapuvan järveen huomisaamuna.

Tänään järven pinta oli noussut 34,9 metriin, joka on kolme metriä tulvavaroitusrajan yläpuolella. Vesi on edelleen noin metriä matalammalla kuin vuoden 1998 tulvien aikaan.

Tilannetta on helpottanut se, ettei alueella ole pariin viime päivään satanut. Vielä tähän päivään mennessä tulvavalleihin ei ollutkaan tullut merkittäviä murtumia.

Dongtingin pinta on jatkanut koko ajan nousuaan. Tänään veden nousu näytti hieman tasaantuvan, mutta viranomaiset varoittivat, että pienikin sade voi pahentaa tilannetta. Alueelle on ennustettu sateita maanantaista lähtien.

Dongtingjärven tulvat uhkaavat miljoonia Hunanin maakunnan alueella asuvia ihmisiä. Yhteensä yli miljoona sotilasta ja siviiliä on ollut vahvistamassa järven ja siihen virtaavien jokien reunamia ja tukkimassa pieniä vuotokohtia. Työtä on jatkettu vuorokauden ympäri.

Viranomaiset toiveikkaina

Pelastustöiden johtajat olivat tänään varovaisen toiveikkaita siitä, että vallit pitävät. Satojatuhansia on kuitenkin evakuoitu alueelta, ja vielä jäljellä oleville on annettu kehotus valmistautua lähtemään hyvin lyhyellä varoitusajalla.

Viranomaiset olivat niinikään hyvin toiveikkaalla päällä. Heidän arvioidensa mukaan järven pitäisi nousta vielä kokonaisen metrin, ennen kuin tulvavallit olisivat vaarassa murtua. -Tämä on täysin erilainen tilanne kuin vuonna 1998. Olemme mielestämme turvassa, Yongjin kaupunginjohtaja Li Xixue kertoi.

Vaikka Dongtingin vallit pitäisivätkin, ongelmat eivät vielä ole ohi. Tulvat jatkavat jokea myöten etenemistään kohti Wuhania, seitsemän miljoonan asukkaan kaupunkia, joka on myös kiivaasti varautumassa tulvavesien tuloon. Tämän jälkeen tulvavedet syöksyvät Poyangjärveen, jonka veden kerrotaan nyt jo olevan yli metrin tulvavaroitusrajaa korkeammalla.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

(Kymmenen uutiset 24.08.2002)

Lisää aiheesta
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja