Mainos

Kiinassa taas tuhoisa kaivosturma

Viimeisen viikon sisällä Kiinan kaivosonnettomuuksissa on kuollut tai kadonnut arviolta sata ihmistä. Maan kasvava talous on hyvin riippuvainen hiilestä.

Ainakin 59 kaivosmiestä on kuollut kaasuräjähdyksessä Länsi-Kiinassa. Lisäksi 24 on kateissa kaivoskuilussa tapahtuneen räjähdyksen jälkeen.

Onnettomuus tapahtui Shenlongin hiilikaivoksessa Xinjiangin maakunnassa. Kaivoksessa oli tapahtumahetkellä 87 työntekijää.

Viikon sisällä Kiinan kaivosonnettomuuksissa on kuollut tai kadonnut arviolta sata ihmistä. Viranomaiset kertoivat myös kahdesta muusta kaivosonnettomuudesta, jotka olivat tulvien aiheuttamia.

Jianxin maakunnassa viime torstaina sattuneessa onnettomuudessa pelätään kuolleen 15 kaivostyöläistä. Yhden kaivostyöläisen kuolema on varmistunut, ja loput ovat edelleen kadoksissa. Edellisenä maanantaina kolme kaivostyöläistä sai surmansa hiilikaivoksen tulviessa Yongzhoun kaupungissa keskisessä Hunanin maakunnassa.

Kiinan kaivosteollisuudessa kuoli virallisten lukujen mukaan viime vuonna 6000 kaivosmiestä. Joidenkin muiden laskelmien mukaan kaivoskuolemia tapahtui jopa 20 000. Viime vuosien pahin onnettomuus sattui helmikuussa Fuxinin kaupungissa, jossa 214 kaivostyöläistä sai surmansa.

Kiina on luvannut parantaa kaivostensa turvallisuutta, mutta se on osoittautunut vaikeaksi, koska maan kasvava talous on hyvin riippuvainen hiilestä. Hiilellä katetaan 70 prosenttia maan energiantarpeesta.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.