Mainos

Kiinassa taas lintuinfluenssaan kuolleita

Kiinassa on taudin tähän mennessä saanut kahdeksan ihmistä, joista viisi on kuollut. Kiinan viranomaiset vakuuttavat, että uusin taudin puhkeaminen Lounais-Kiinassa on saatu hallintaan.

Maailman terveysjärjestön WHO:n mukaan Kiinassa lintuinfluenssaan kuolivat joulukuussa 10-vuotias tyttö ja 35-vuotias mies. Viranomaiset ovat raportoineet myös kahdesta muusta kuolleesta uhrista, joista toinen oli Huanin maakunnassa Keski-Kiinassa hoidettu 6-vuotias poika.

Kiina on vahvistanut, että lintuinfluenssaa on tavattu maatilalta lounaisessa Guizhoun maakunnassa. Tauti on tappanut tässä kuussa 16 000 viiriäistä lähellä maakunnan pääkaupunkia Guiyangia. Taudin on todettu olevan ihmiselle vaarallista H5N1-virustyyppiä.

Taudin leviämistä on yritetty suitsia teurastamalla kymmeniätuhansia lintuja. Kiinan maatalousministeriön mukaan uusin taudin puhkeaminen on nyt hallinnassa.

Asiantuntijat kuitenkin pelkäävät, että lintuinfluenssa muuntautuu ihmisestä toiseen tarttuvaksi virukseksi, mikä voisi johtaa maailmanlaajuiseen pandemiaan.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.