Mainos

Kiinassa pidätetty suomalaistoimittaja vapautettu

Kiinan viranomaiset ovat vapauttaneet yöllä Suomen aikaa pidätetyn Ylen kirjeenvaihtaja Katri Makkosen. Makkonen ei suostunut luovuttamaan viranomaisten vaatimia haastattelunauhoja.

Makkonen seurasi viikonloppuna Tiibet-mellakoiden tapahtumia tiibetiläisten asuttamassa maakunnassa Kiinan luoteisosassa.

Ylen mukaan Makkonen ei halunnut luovuttaa kuvamateriaalia, koska se olisi saattanut riskeerata haastateltavien turvallisuuden. Nauhoilla Makkosen haastattelemat munkit ja pyhiinvaeltajat muun muassa toivovat Dalai Laman paluuta.

Kiinan viranomaiset ovat pyrkineet tiukasti rajoittamaan uutisvirtaa Tiibetistä, jossa on viime päivien mellakoissa kuollut useita ihmisiä. Tiibetin pakolaishallituksen mukaan uhreja on jo 80.

Ulkomaisia toimittajia ei ole päästetty Tiibetin alueelle.

MTV:n Pekingin kirjeenvaihtaja Petri Saraste kertoo, että myös Tiibetiä ympäröiville alueille lähteneitä toimittajia varten on perustettu tarkastuspisteitä, joissa ulkomaille lähetettyä tietoa pyritään kontrolloimaan.

- Makkonen, kuten monet muutkin toimittajat, lähti Tiibetiä ympäröiviin maakuntiin. Toimittajien työtä tarkkaillaan ja heitä seurataan, ja tällä tavalla heidän työtään yritetään estää.

- En usko, että tässä sen vakavammasta asiasta on kyse. Makkosta on todennäköisesti kuulusteltu. Sama on tapahtunut BBC:n toimittajalle aiemmin.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.