Mainos

Kiinassa pelätään järven tulvaa järistysalueella

Kiinan Beichuanissa tuhannet ihmiset ovat paenneet vuoristoon sen jälkeen, kun viranomaiset varoittivat maanjäristyksen vaurioittaman järven tulvivan yli äyräidensä.

Vesimassojen ehdittiin jo kertoa murtaneen rantavallit, mutta tuoreiden tietojen mukaan tämä ei pidä paikkaansa, vaan tulvalta on edelleen vältytty.

Armeijan kerrottiin evakuoivan järistyksen tuhoamasta Beichuanista kaikki, myös pelastustyöntekijät.

Järvi syntyi, kun jälkijäristysten aiheuttamat maanvyöryt tukkivat kaupungin läpi virranneen joen. Järven tulvimista pidettiin erittäin todennäköisenä.

Hongkongilainen televisiokanava kertoi lisäksi, että yli miljoona ihmistä evakuoidaan Qingchuanista, jossa myös järvi uhkaa tulvia yli äyräiden. Järistys on heikentänyt tulvavalleja monin paikoin tuhoalueella, ja niiden kestävyydestä ollaan huolissaan.

Viranomaiset nostavat arviota uhrimäärästä

Maanjäristyksen virallinen uhrimäärä on noussut lähes 29 000:een. Luvun uskotaan kasvavan kuitenkin vielä paljon, sillä paikallisviranomaisten mukaan pelkästään Deyangin kaupungissa kuoli 20 000 ihmistä.

Epävirallisissa arvioissa maanantain järistyksen uhrien määräksi on arvioitu ainakin 50 000.

Kertomus raunioista löytyneestä turistista virheellinen

Viralliset tiedotusvälineet ovat muuttaneet kertomustaan saksalaisesta turistista, jonka he kertoivat myös löytyneen raunioista Wenchuanissa lähellä maanantaisen järistyksen keskusta.

Xinhuan mukaan saksalainen oli ollut tulkin ja kuljettajan kanssa liikkeellä, kun järistys sattui. He kykenivät pelastautumaan läheiseen kylään ja saivat sieltä ruokaa ja vettä. Sotilaat löysivät heidät tänään kylästä hyvissä voimissa.

Järistyksen uhreja auttamassa on yli 100 000 sotilasta ja 34 000 avustustyöntekijää.

(MTV3-Reuters-STT-AFP-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.