Mainos

Kiinassa muhii uusi ruokaskandaali: Myrkylliset riisinuudelit

Kiinassa pelätään uutta ruokaskandaalia, sillä suuria määriä saastuneita riisinuudeleita on myyty Etelä-Kiinassa. Nuudelit on valmistettu mädäntyneistä riisinjyvistä ja niihin on mahdollisesti joutunut karsinogeenejä eli syöpää aiheuttavia aineita, kertoo uutistoimisto AFP.

Ainakin 50 tehdasta Dongguanissa lähellä Hong Kongia on tuottanut lähes 500 000 kiloa myrkyllisiä nuudeleitä. Lihan ja vihannesten kanssa tarjotut riisinuudelit ovat erityisen suosittuja Etelä-Kiinassa.

Tuottajat ovat käyttäneet säästösyistä nuudelien valmistamiseen huonolaatuista riisiä ja vaalentaneet sitä myrkyllisillä vaalennusaineilla, muun muassa rikkidioksidilla, joka voi aiheuttaa syöpää. Huonolaatuista riisiä käytetään yleensä eläinten rehuksi, mutta viranomaiset epäilevät tehtaiden alkaneen käyttää samaa riisiä myös elintarvikkeiden valmistamiseen viljan hinnannousun myötä.

Suurin osa myrkyllisistä riisinuudeleista on myyty tuhansien Dongguanin tehtaiden työpaikkaruokaloissa. Lisäksi noin 10 prosenttia nuudeleista on myyty marketeissa.

Sattumanvaraisesti valituilta 35 tehtaalta otetuista näytteistä on käynyt ilmi, että ainoastaan viidessä valmistettiin nuudeleita, jotka täyttivät kaikki hygieniakriteerit.

Edellinen Kiinan mittava ruokaskandaali koski saatunutta maitojauhetta. Melamiinin vaikutuksiin kuoli ainakin kuusi lasta ja yli 300 000 sairastui.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.