Mainos

Kiinassa miljoonat ilman vettä kemikaaliturman vuoksi

Vakava myrkkyskandaali koettelee Koillis-Kiinassa sijaitsevaa Harbinin kaupunkia. Yli kolme miljoonaa ihmistä on vailla puhdasta vettä sen jälkeen, kun kemiantehdas räjähti runsas viikko sitten.

Koillis-Kiinassa yli kolme miljoonaa ihmistä on edelleen ilman vesijohtovettä. Veden saastuminen Harbinin kaupungissa johtuu läheisessä kemianlaitoksessa tapahtuneesta onnettomuudesta. Tehtaassa tapahtui yli viikko sitten räjähdys, jonka jälkeen Songhua-jokeen pääsi suuri määrä vaarallisia myrkkyjä: bentseeniä ja nitrobentseeniä.

Kalat ovat kuolleet, eivätkä myrkyt liukene veteen. Pienetkin määrät aiheuttavat vatsaoireita ja suuret määrät solumuutoksia ja leukemiaa.

Vettä ei tiettävästi ole päässyt vesijohtoverkostoon, mutta ihmiset ovat nyt ulkopuolisen avun ja vesisäiliöiden varassa. Pullovesi on aikaa sitten loppunut ja sotilaat toimittavat sitä koko ajan lisää 16 000 tonnin päivävauhdilla.

Venäjän puolella pelätään saasteiden leviävän Amur-jokea pitkin myös Venäjän Kaukoitään. Habarovskiin on tarkoitus julistaa hätätila huomenna.

(MTV3-STT)

(Seitsemän uutiset 24.11.2005)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.