Mainos

Kiinassa kytee jälleen melamiiniskandaali

Kiina on aloittanut kansalliset tarkastukset myrkyllisten maitotuotteiden poisvetämiseksi. The People's Daily -lehden mukaan melamiinilla vahvistettua maitojauhetta on jälleen käytetty maitotuotteiden raaka-aineena.

Saastuneita maitotuotteita on löytynyt useista Kiinan provinsseista, muun muassa Shanghaista. Vielä ei ole tietoa mahdollisista kuolonuhreista.

Vuonna 2008 maitotuotteissa ollut melamiini tappoi ainakin kuusi lasta ja 300 000 lasta sairastui. Kiina teloitti kaksi ihmistä melamiiniskandaalin takia viime marraskuussa.

Melamiini on tyypillisesti teollisuuden pinnoitteissa ja kemikaaleissa käytettävä aine. Sillä on yritetty lisätä maidon proteiinipitoisuutta.

Kansanterveyslaitoksen toksikologian dosentin, Hannu Komulaisen mukaan melamiini on oikeinkäytettynä melko vaaraton aine ihmisille.

- Se ei aiheuta ainakaan ihmisille syöpää, eikä geenimutaatiota. Se ei myöskään ärsytä ihoa. Ainoa haitta on se, että se saostuu munuaisiin ja aiheuttaa munuaiskiviä ja pidemmällä aikavälillä munuaisvaurion.

Elintarvikkeisiin se ei kuitenkaan kuulu.

(MTV3 - Reuters)

Lue myös: (22.09.2008)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.