Mainos

Kiinassa kuuden päivän suruaika

Kiinaan on julistettu kuuden päivän suruaika veteraanijohtaja Deng Xiaopingin eilisen kuoleman johdosta. Deng kuoli eilisiltana pitkälle edenneeseen Parkinsonin tautiin ja sen vaikutuksiin. Deng haudataan ensi tiistaina Pekingin Suuressa kansojen hallissa.

Hautajaisten valmistelua varten on nimitetty 459-jäseninen komitea. Se ilmoitti tänään, ettei Dengin ruumista aseteta esille hautajaisseremonian yhteydessä. Komitean mukaan Deng on luovuttanut mm. sarveiskalvonsa lääketieteellisiin tarkoituksiin ja hänen tuhkansa sirotellaan mereen.

Kiinan ulkoministeriön mukaan hautajaisiin ei kutsuta muiden maiden edustajia ja ulkomaiset toimittajat eivät pääse seuraamaan tilaisuutta. Hautajaisiin osallistuvat lähinnä omaiset ja puoluetoverit, sillä 92-vuotiaalla Dengillä ei enää vuosiin ollut virallista asemaa maan johdossa.

Kiinan kommunistinen puolue vetosi tänään Dengin kuoleman jälkeen kansallisen yhtenäisyyden puolesta. Uutistoimisto Xinhuan välittämässä lausunnossa korostettiin myös presidentti Jiang Zeminin asemaa.

Deng Xiaopingin kuolemalla ei uskota olevan ainakaan välitöntä vaikutusta Kiinan noudattamaan politiikkaan. Maan nykyjohto on vahvasti kiinni vallan kahvassa, sillä Dengin poismenoon on valmistauduttu jo pitkään.

Huom! Uusi StreamWorks ohjelma valitsee nopeuden automaattisesti internetyhteytesi mukaan.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.