Mainos

Kiinassa kommunistinen puolue aloittaa puoluekokouksen

Kiinassa kommunistinen puolue aloittaa huomenna noin kymmenen päivää kestävän kokouksensa. Sen aikana tehdään tärkeimmät henkilövalinnat ja päätetään suurista poliittisista ja taloudellisista linjoista seuraavaksi viideksi vuodeksi.

Vallanvaihdosta on valmisteltu toki pitkään salaisesti ja Pekingissä on äärimmäisen hermostunut ja odottava tunnelma.

– Tätä puoluekokousta on etukäteen luonnehdittu tärkeimmäksi vuosikymmeniin, vaihtuuhan valta Kiinassa nyt perusteellilsesti. Se myös näyttää suuntaviivat maan talouden ja politiikan kehitykselle seuraavaksi viideksi vuodeksi, MTV3 Uutisten kirjeenvaihtaja Petri Saraste kertoo.

Viime vuonna 90-vuotta täyttänyt puolue perustelee vallassa pysymistään 30 vuotta jatkuneella talouskasvulla ja astronauteilla. Talouskone on kuitenkin alkanut jo yskiä ja ulkomaiset investoinnit huveta.

– Odotan puoluekokoukselta, että Kiinan uudistusten tahti nopeutuisi ja virhepäätöksiä tehtäisiin vähemmän. Tähän asti Kiina on hallinnut neljän sukupolven johtajat. Nyt valtaan astuu viides sukupolvi. Toivon, että yhteen kootulla viisaudella Kiinan talouskehitys tulee olemaan entistä parempi, pekingiläinen osastopäällikkö Cui Dalin sanoo.

Katso Petri Sarasteen juttu (Kymmenen uutiset 7.11.2012)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.