Mainos

Kiinassa kiellettyjä karkkeja myyty Ruotsissa

Kiinassa kiellettyjä makeisia on myyty myös Ruotsissa ja Norjassa, paikalliset viestimet kertovat. Ruotsalaisen Svenska Dagbladet-lehden mukaan kukaan ei tiedä, miten paljon myrkyllistä melamiinia sisältäviä karkkeja kauppojen hyllyillä on.

- Tällä hetkellä meillä ei ole näitä karkkeja varastoissamme. Emme ole ostaneet tätä laatua suuria määriä, vaan tuomme maahan ennemminkin muita ruoka-tarvikkeita, sanoo Ginette Niglis maahantuontiyritys East Asian Foodsista.

Ruotsin Radion Eko-uutistoimituksen mukaan White Rabbit-makeisia löytyi vielä eilen ainakin yhdestä tukholmalaisesta kaupasta myyntikiellosta huolimatta. Makeiset kuitenkin poistettiin hyllyiltä toimittajan huomautuksen jälkeen.

White Rabbit -makeiset vedettiin markkinoilta Kiinassa, koska niistä löytyi terveydelle vaarallista melamiinia.

Muoviteollisuudessa käytettävää melamiinia oli tavattu aiemmin maitovalmisteista.

Yhä useampi maa on rajoittanut kiinalaisten maitotuotteiden tai maitoa sisältävien elintarvikkeiden tuontia ja tehostanut valvontaa. Myös EU kiristi rajoituksiaan tänään. Parikymmentä maata on päättänyt tuontikielloista.

Kymmenettuhannet kiinalaislapset ovat sairastuneet ja neljä on kuollut melamiinin vuoksi. Terveystarkastuksissa paljastuu lisää terveyshaittoja. Shanghaissa viidellä prosentilla alle kolmivuotiaista lapsista on havaittu merkkejä munuaiskivistä.

(MTV3- SvD-SR-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.