Mainos

Kiinassa ja Vietnamissa jälleen lintuinfluenssaa

Kiinan tapauksen yhteydessä ei ole ihmisuhreja, mutta Vietnamissa tauti on tarttunut ainakin yhteen ihmiseen.

Kiinasta on löytynyt jälleen lintuinfluenssaa. Viranomaisten mukaan Liaoningin provinssissa Koillis-Kiinassa on kuollut viikon aikana noin 9 000 kanaa lintuinfluenssaan. Lisäksi viranomaiset ovat teurastaneet 370 000 lintua, jotta epidemia ei pääsisi leviämään.

Kiinan maatalousministeriö on vahvistanut viruksen olevan ihmiseen tarttuvaa H5N1-tyyppiä. Kyseessä on jo neljäs lintuinfluenssaesiintymä Kiinassa kuukauden sisällä. Sekä maan hallitus että viranomaistahot ovat kuitenkin vakuuttaneet, ettei kukaan ole kuollut tautiin tapauksen yhteydessä.

Naapurimaassa Vietnamissa on myös löytynyt uusia lintuinfluenssaepidemioita. Pohjois-Vietnamin Bac Giangin maakunnassa on raportoitu kolmesta epidemiasta, joissa on kuollut yhteensä 4 000 lintua. Myös 24-vuotias nainen on sairastunut tautiin.

Lintuinfluenssaan on kuollut Aasiassa 62 ihmistä kahden vuoden aikana. Kaksi kolmasosaa kuolonuhreista on ollut vietnamilaisia. Asiantuntijat pelkäävät, että tauti voi levitä ympäri maailmaa ja tappaa kymmeniä miljoonia ihmisiä, jos virus muuntautuu ihmisten välillä helposti tarttuvaksi.

(MTV3-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.