Mainos

Kiinassa epäonnistunut konekaappaus

Kiinalaisen Air China -yhtiön lentokone on yritetty kaapata. Maan ilmailuhallinnon mukaan kaappaustilanne on ohi ja tapausta tutkitaan.

Kiinalaisen Air China -yhtiön matkustajakone yritettiin kaapata aamulla, mutta tapaus "selvitettiin menestyksellisesti", kertoo Kiinan ilmailuhallinnon tiedottaja (CAAC).

Kaappausyrityksen kohteeksi joutui Pekingistä Hunanin maakuntaan Changshaan matkalla ollut Boeing 737-kone, joka laskeutui Zhengzhoun kaupunkiin keskisessä Kiinassa kello 6 Suomen aikaa, lentokenttävirkailija kertoi. Zhengzhoun lentokentältä kerrottiin myös, että lennon CA1343 matkustajat pääsivät poistumaan lentokoneesta turvallisesti eikä kone ole vahingoittunut. Lennolla oli 108 matkustajaa.

Kiinan ilmailuhallinto ei kertonut aamulla kaappauksen yksityiskohdista. Air Chinan edustajan mukaan kyse ei ollut vakavasta tapauksesta. Toisen CAAC:in edustajan mukaan tapausta ei voi edes luokitella "kaappaukseksi".

- Tapaus on jo selvitetty menestyksellisesti ja sitä tutkitaan, CAAC:in tiedottaja totesi.

Kiinassa tehtiin 1990-luvulla useita konekaappauksia, joiden päämääränä oli monesti Taiwan. Sen jälkeen turvallisuusmääräyksiä kiristettiin.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.