Kiinassa anastettu jälleen maata

Paikallisviranomaiset ovat toimineet yhteistyössä teollisuuden kanssa ihmisten häätämiseksi.

Kiinan viranomaiset ovat selvittäneet, että paikallisviranomaiset ovat jälleen ottaneet laittomasti maata sen omistajilta ja häätäneet ihmisiä kodeistaan. Maa- ja voimavaraministeriön selvityksessä löydettiin 32 000 uutta tapausta, kertoo Kiinan Xinhua-uutistoimisto.

Paikallisviranomaiset ovat olleet salaisessa yhteistyössä liike-elämän kanssa ihmisten häätämiseksi, jotta heidän mailleen on päästy rakentamaan teollisuutta. Häädetyt ovat saaneet vain vähäisen korvauksen tai ei korvausta ollenkaan.

Maa- ja voimavaraministeri Xu Shaoshin mukaan maata on anastettu yhteensä 233 000 hehtaaria. Selvitys on kestänyt yli kolme kuukautta, ja se jatkuu yhä.

Viime vuonna maata anastettiin 130 000 kertaa. Sitä tapahtuu sekä kaupungeissa että maaseudulla. Maan anastaminen on yksi tärkeimmistä syistä, jotka aiheuttavat yhteiskunnallista levottomuutta, kirjoitti Xinhua.

Pääministeri Wen Jiabao varoitti viime maaliskuussa viranomaisia maan anastamisesta. Ihmisoikeusjärjestöt sanovat, että korruptio on syvälle juurtunutta.

(MTV3-STT-AFP)

Lue myös:

    Uusimmat