Mainos

Kiinassa 500 miljoonaa puhelinta vuonna 2005?

Kiinan viestintäministeriö ennustaa, että maassa on vuoden 2005 lopussa jo 500 miljoonaa kiinteää- tai matkapuhelinliittymää. Puhelinyhteys olisi silloin 40 prosentilla maan väestöstä, ministeriön johtaja Wu Jichuan sanoi Aasian ja Tyynenmeren yhteystyöjärjestön teleministerien kokouksessa tänään.

Wu huomautti, että Kiina on jo nyt asiakasmäärillä mitattuna maailman suurin telemarkkina, sillä kiinteän tai mobiilin puhelinliittymän haltijoita on yhteensä 350 miljoonaa. Vuoteen 2005 mennessä 15 prosentilla väestöstä odotetaan olevan myös internetyhteys.

Kasvunvaraa Kiinan markkinoilla on, sillä maan köyhillä maaseutualueilla puhelin on edelleen harvinaista ylellisyyttä. Niiden määrä kuitenkin kasvaa rivakasti. Matkapuhelinliittymiä maassa oli viestintäministeriön tilaston mukaan maaliskuussa jo melkein 162 miljoonaa.

Aiemmin tässä kuussa Kiinan valtio jakoi kahteen yhtiöön China Telecomin, jolla on monopoli maan kiinteisiin puhelinverkkoihin. Tarkoituksena oli tehostaa palveluja. China Telecomille jäivät maan eteläisten ja läntisten osien puhelinverkot. Pohjoisosat sai China Netcom Communication Group. Kiinassa on myös kaksi valtion omistamaa matkapuhelinoperaattoria, China Mobile ja China Unicom.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.