Mainos

Kiinassa 125, Hongkongissa 30 uutta sars-tapausta

Kiina ja Hongkong raportoivat jälleen useista uusista sars-keuhkokuumetapauksesta.

Kiinan terveysviranomaiset ilmoittivat tänään neljästä uudesta sars-kuolemasta. Ne ovat kaikki tapahtuneet Pekingissä.

Terveysministeriö ilmoitti samalla 125 uudesta tautitapauksesta. Uusia tartuntoja raportoitiin Pekingistä, Guangdongista, Sisä-Mongoliasta, Shaanxista, Henanista, Guangxista, Tianjinista ja Anhuista. Viranomaisten mukaan epäiltyjä tautitapauksia on lisäksi 243.

Taudista on parantunut tähän päivään mennessä 1254 ihmistä. Viranomaisten mukaan Kiinassa on tähän mennessä 110 ihmistä kuollut virustautiin.

Myös Hongkongin viranomaiset kertoivat neljän ihmisen menehtyneen jälleen sars-keuhkokuumeeseen. Sars-kuolonuhreja on nyt Hongkongissa yhteensä 109.

Uusia tautitapauksia on ilmennyt kaikkiaan 30. Kaikkiaan 1488 ihmistä on saanut taudin viranomaisten mukaan. Terveyshallinto kertoi myös, että 567 ihmistä on parantunut taudista Hongkongissa.

Pekingingissä eristetty julkisia rakennuksia

Pekingin vankilatkin ovat eristettynä sarsin pysäyttämiseksi, kertovat Kiinan viranomiset. Vankilassa työskentelevät eivät saa poistua vankiloista, eivätkä vangit saa nähdä omaisiaan. Eristyksen pituutta ei ole ilmoitettu.

Myös Kiinan kansalliskirjasto on suljettu kahdeksi viikoksi varotoimena sarsin vuoksi, kertoi kirjaston edustaja. Kukaan kirjaston työntekijöistä tai kävijöistä ei ole sairastunut sarsiin.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

(Huomenta Suomi 24.04.2003)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.