Mainos

Kiinanjokidelfiinejä saattaa olla vielä olemassa

Tutkijaryhmä ei onnistunut löytämään kiinanjokidelfiinejä aiemmin kesällä. Nyt kiinalaismies on todennäköisesti saanut kuvaa delfiinistä.

Jo sukupuuttoon kuolleeksi luultuja kiinanjokidelfiinejä saattaakin olla vielä jäljellä, kertoo kiinalainen Xinhua-uutistoimisto.

Xinhuan mukaan Anhuin maakunnassa Itä-Kiinassa asuva mies kuvasi kiinanjokidelfiinin eli baijin elokuun puolivälissä Jangtsejoessa. Aikaisemmin kesällä kansainvälinen tutkijaryhmä yritti kuuden viikon ajan etsiä delfiinejä Jangtselta, mutta ei onnistunut löytämään ainuttakaan.

Asiantuntijat ovat katsoneet nauhan ja ovat kohtuullisen varmoja, että kyseessä on juuri baiji.

- En ole koskaan aikaisemmin nähnyt vedessä mitään niin suurta, joten päätin kuvata sen. Se oli noin tuhannen metrin päässä ja hyppäsi vedestä useita kertoja, selvitti videon kuvannut Zeng Yujiang.

Edellisen kerran tutkijat laskivat kiinanjokidelfiineitä vuonna 1997. Tuolloin löydettiin 13 yksilöä. Viimeisimmästä virallisesta baijihavainnosta oli ennen Zengin videonauhaa kulunut yli kaksi vuotta.

Vielä sata vuotta sitten Jangtsejoessa eli arviolta 5000 baijia, mutta Kiinan nopea teollistuminen muutti niiden elinoloja rajusti.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.