Mainos

Kiinan Yun Wang voitti Helsingin balettikilvan

Kiinalaiset tanssijat menestyivät jälleen Helsingin kansainvälisessä balettikilpailussa. Pääpalkinnon vei naisten seniorisarjassa kautta linjan häikäisevästi esiintynyt Yun Wang.

Hän oli tuomariston mukaan ylivoimainen muihin kilpailijoihin nähden ja sai myös poikkeuksellisen korkeat pisteet.

– Hän edustaa kaikkea sitä, mitä olimme etsineet. Hän on esteettisesti kaunis, sensitiivinen ja laadullisesti korkeatasoinen tanssija. Hänen jokainen esityksensä sai meidät voimakkaiden tunteiden valtaan, tuomariston puheenjohtaja, Kansallisbaletin johtaja Kenneth Greve perustelee.

Myös poikien juniorisarjan ykkönen, yleisön suuri suosikki Taiyu He on Kiinan lahja tanssimaailmalle.

– Hän on vasta viisitoistavuotias ihme! Hänellä on uskomatonta tekniikkaa, voimaa ja esiintymistaitoa niin nuoreksi. Mutta vaikka lahjoja löytyy, tulevasta urasta ei vielä osaa sanoa mitään. Hänen täytyy kasvaa ensin, jotta nähdään, kuinka tekniikka kehittyy.

Yleisesti ottaen kilpailijat olivat Greven mielestä tänä vuonna turhan varovaisia ja vakavia.

– Ei pitäisi olla niin peloissaan siitä, ettei onnistu. Olisimme halunneet nähdä enemmän paitsi huippuvirtuooseja myös persoonallisuuksia. Nyt ei ollut yhtään sellaista tyyppiä kuin viimeksi esimerkiksi yhdysvaltalainen Brooklyn Mack, joka lumosi yleisön karismallaan.

Greve muistuttaa, että yleisö haluaa tulla viihdytetyksi.

– Kilpailijat ajattelevat, että kun tekee monta näyttävää piruettia, yleisö menee hulluksi. Mutta ei se riitä, vaan lisäksi pitää olla sitä plussaa, jolla erottuu. Tätä haluaisimme painottaa kilpailuissa jatkossa enemmän.

Tuomaristo peräänkuuluttaa lisää rohkeutta myös nykykoreografioilta.

– Ne olivat latteita, eivät lainkaan provokatiivisia. Siitä olimme kuitenkin iloisia, että klassisia elementtejä näkyi nyt vähemmän kuin aiemmin.

Suomalaisvaltti jäi kakkoseksi

Suomalainen Maria Baranova sijoittui vasta toiseksi naisten seniorisarjassa. Tämä oli pettymys Grevelle, joka ei saanut äänestää suojattiaan. Hänen mukaansa Baranova jäi vain pisteen päähän voittajasta, Filippiinien Candice Adeasta.

– Filippiinoleidimme voitto oli pienoinen yllätys. Teimme päätöksen kuitenkin kaikkien kierrosten perusteella, ja tosiasia on, että hänen tanssinsa oli viihdyttävää koko kilpailun ajan. Nautimme siitä ilta illan jälkeen, ja se toi hänelle ekstraa. Täytyy muistaa, että Maria on vasta juuri ja juuri seniorin ikäinen, häntä täytyy hioa vielä valmiimmaksi.

Miehistä ei tänä vuonna voittajaa löytynyt. Tuomariston mielestä kakkossijan jakaneet Kuuban Rodrigo Almarales ja Kiinan Ruichen Sun olivat niin tasaväkisiä, että olisi ollut epäoikeudenmukaista tehdä jommasta kummasta voittaja.

– Heissä molemmissa oli jotain, mutta kummassakaan ei sitä viimeistä silausta, joka olisi oikeuttanut ykkössijaan.

Juniorityttöjen ykkönen, Kanadan Alys Shee on Greven mielestä suuri lahjakkuus.

– Hän teki muutamia upeita teknisiä juttuja. Suosittelemme silti, että hän saa vielä valmennusta, sillä emme olleet kaikki ihan tyytyväisiä pariin hänen numeroonsa. Hänen esiintymisensä oli kuitenkin rohkeampaa kuin muiden tyttöjen, ja hänessä on musikaalisuutta.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.