Mainos

Kiinan tulvissa kuollut jo 2000 ihmistä

Yli 2000 ihmistä on kuollut Kiinan tulvissa tämän kesän aikana, kertoi Kiinan virallinen uutistoimisto Xinhua tänään.

-Tulvat ja niiden aiheuttamat maanvyöryt ovat liejuvyörymien lisäksi aiheuttaneet suuret ihmishenkien menetykset ja saaneet aikaan suunnattomat taloudelliset menetykset, kertoi Kiinan siviilihallinnon apulaisministeri Fan Baojun.

Jangtsejoen pahin tulva sitten vuoden 1954 on jo vaikuttanut 240 miljoonan ihmisen elämään, Fan jatkoi. Miljoonien on aiemmin arveltu jääneen kodittomiksi tulvien seurauksena.

Jangtsen tulva ei hellitä

Jangtsejoen varrelle iski tänään rannikon suunnalta kaksi myrskypesäkettä, jotka toivat mukanaan rankkasateita. Tulvivan Jangtsen keskijuoksun alueita Hubein maakunnassa varoitettiin lähestyvästä tulvahuipusta, kertoi uutistoimisto Xinhua.

Hirmumyrsky Otto saapui Kiinan itärannikolle eilen Taiwanin suunnasta ja viranomaiset varoittivat, että trooppinen Otto voi lisätä sateita rajusti alueella. Hubeissa oli mobilisoitu torstaina yli miljoona asukasta ja sotilasta tulvan torjuntatöihin. Xinhuan mukaan joenvarren valleissa on kokonaisuudessaan noin 3500 ongelmakohtaa, mutta useimmat vaarapaikat on kunnostettu.

Hubein alapuolella sijaitsevassa Anhuin maakunnassa valmistauduttiin tulvaveden torjumiseen kahdesta suunnasta Jangtsen vyöryessä lännestä sekä Oton lähestyessä itärannikolta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.