Mainos

Kiinan tulvissa jo yli 200 kuollutta

Tulvat ja rankkasateet ovat vaikuttaneet miljoonien ihmisten elämään ja aiheuttaneet satojen miljoonien eurojen aineelliset vahingot.

Kiinan rankkasateissa ja kevättulvissa on tähän mennessä kuollut jo 204 ihmistä ja 79 on kateissa, kertoo maan virallinen uutistoimisto Xinhua.

Lisäksi sadattuhannet ihmiset ovat joutuneet evakkoon tulvien takia. Tulvat ja maanvyörymät ovat rikkoneet noin 140 000 taloa. Myös suuria viljelysalueita on tuhoutunut. Rankkasateet ovat runnelleet eteläisen Hunanin, Sichuanin ja Guichoun maakuntia toukokuun lopusta lähtien.

Pahimmin on kärsinyt Xinshaon alue Hunanin maakunnassa, jossa kuolonuhreja on vahvistettu olevan tähän mennessä 75 ja kadonneita 46. Uhrien määrän pelätään vielä kasvavan sitä mukaa kuin paikallishallinnon edustajat ja sotilaat kartoittavat vahinkoja ja etsivät kadonneita ihmisiä.

Tulvat katkaisivat Hunanin alueen liikenneyhteydet, sähköt ja tietoliikenneyhteydet, ja Xinhaosta evakuoitiin 60 000 ihmistä rankkasateiden iskettyä alkuviikosta.

Viranomaisten arvion mukaan tulvat ovat vaikuttaneet kaikkiaan yli 17 miljoonan ihmisen elämään. Aineelliset vahingot nousevat satoihin miljooniin euroihin.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.