Mainos

Kiinan tulvat leviävät

Kiinaa koetelleet tuhoisat tulvat ovat levinneet myös Tiibetiin ja maan lounaisosiin, ja niiden odotetaan yhä pahenevan rankkasateiden jatkuessa lähiviikkoina, raportit kertoivat eilen.

Lounaassa sijaitsevan vuoristoisen Yunnanin maakunnan tulvaviranomaisten tiedottaja kertoi, että sateiden aiheuttamissa maanvyöryissä on kuollut tänä vuonna 477 ihmistä ja yli 7000 on loukkaantunut. Hänen mukaansa sateet tulevat jatkumaan aina lokakuun loppuun. Yunnanissa, missä on tuhoutunut jo 700000 asuintaloa, rankkasateet ovat vaikuttaneet 14 miljoonan ihmisen elämään ja aiheuttaneet vahinkoa yli 3,8 miljardin markan edestä.

Tilanne ei ole sen parempi läheisessä Tiibetissä, jossa 53 ihmistä on kuollut tulvissa ja maanvyöryissä heinäkuun puolen välin jälkeen, valtion lehdistö kertoi tällä viikolla. Enin osa suurimmista joista, mm. Yarlung Zangbo ja Lhasajoki, on paisunut yli äyräidensä, ja Tiibetin 70 alueesta yli 40:tä ovat tulvat koetelleet.

Ilmatieteilijöiden mukaan uusi rankkasateiden aalto alkaisi pian piiskata suurta osaa Himalajan seutua, missä tulviva vesi on peittänyt alleen laajoja viljelysalueita ja vaurioittanut asuintaloja, uutistoimisto Xinhua kertoo. Yli 100000 siviiliä ja sotilasta on torjumassa Tiibetin tulvia. Tuoreimpien virallisten arvioiden mukaan Kiinan tulvissa on kuollut yli 3000 ihmistä.
(STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.