Mainos

Kiinan tulva-aluetta uhkaa hirmumyrsky

Hirmumyrsky Gloria oli tänään matkalla kohti Kiinan kaakkoisrannikkoa ja Taiwania. Sen pelätään tuovan tulleessaan lisää sateita Kiinan tulva-alueille, kertoo yhdysvaltalainen säätiedotuksia tekevä WSC-yhtiö. Ennusteiden mukaan myrsky suuntaa juuri Jangtse-joen laaksoon, jota pidetään Kiinan riisiaittana.

Miljoonat sotilaat ja vapaaehtoiset ovat jo Jangtse-joen varrella yrittäen estää vesimassojen lainehtimisen joen penkereiden yli. Yli 1 500 ihmistä on viime viikkoina saanut surmansa tulvissa, jotka ovat koetelleet Hubein ja Guangxin maakuntia Kiinassa.

Koillis-Kiinan rannikkoalueilla ja Fujianin maakunnassa evakuoitiin ihmisiä alueelle tulevan Glorian tieltä. Hirmumyrsky matkasi tänään Taiwania kohti 15 kilometrin tuntivauhtia saaden aikaan jopa 162 kilometrin tuntivauhdilla puhaltavia tuulia. WSC:n ennusteen mukaan Glorian odotetaan iskevän huomenna Fujianin tai Guangdongin maakuntaan. Se tuo mukaan rankkasateita ja paikallisia tulvia.

Taiwanilla on jo suljettu suurin osa kotimaanliikenteestä huolehtivista lentokentistä sekä kutsuttu kalastusalukset takaisin satamiin sen jälkeen kun Gloria surmasi Filippiineillä ainakin 20 ihmistä ja sai aikaan huomattavia aineellisia tuhoja.

Tulvan pelätään tuovan mukaan tauteja

Kiinassa määrättiin tänään viranomaisia ryhtymään toimiin, jotta tuhannet hukkuneet eläimet saataisiin haudatuksi. Samalla liejun ja jäteveden täyttämiä katuja ja aukioita alettiin desinfioida kloorilla epidemioiden välttämiseksi.
-Jos joudumme epidemian kouriin, tuhot ovat jopa tulviakin suuremmat, Liuzhousta tavoitettu viranomainen totesi.
-On pidettävä huoli siitä, että häikäilemättömät ihmiset eivät yritä myydä kuolleita eläimiä, ja siksi eläimet pitää haudata syvälle maahan, kaupungin viranomainen selvitti.

Heinäkuun 18. -21. päivän tulvien jälkeen aluetta on kiusannut helleaalto, joka on pahentanut epidemiauhkaa. Tulvien koettelemissa Guangxin ja Hunanin maakunnissa pelätään erityisesti kolera- ja punatautiepidemioita.
(STT-Reuter)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.