Mainos

Kiinan Tiibet-neuvotteluista tihkunut vähän tietoa

Kiinan viranomaiset ja Tiibetin pakolaisjohtajan dalai-laman edustajat ovat sopineet jatkavansa neuvonpitoa. Asiasta kertoo Kiinan virallinen uutistoimisto Xinhua.

Osapuolet ovat neuvotelleet eteläkiinalaisessa Shenzhenin kaupungissa. Neuvottelujen sisällöstä on toistaiseksi tihkunut hyvin vähän tietoa. Myöskään jatkoneuvottelujen aikaa tai paikkaa ei kerrottu.

Kiinan johdon edustajat toivat tapaamisessa esiin, että Tiibetin viimekuiset levottomuudet aiheuttivat uusia esteitä vuoropuhelulle.

MTV3:n Pekingin kirjeenvaihtaja Petri Saraste kertoo, että Kiinan media ei ole tänäänkään raportoinut neuvotteluista mitään. Muutenkin tilanne on ristiriitainen. Dalai-lamaa syytetään Kiinassa edelleen levottomuuksiin lietsonnasta ja olympialaisten sabotoinnista. Samalla presidentti Hu Jintao toivoi tänään neuvottelujen edistyvän.

Tapaaminen oli ensimmäinen yli vuoteen. Vuoden 2002 jälkeen osapuolet ovat tavanneet kuusi kertaa ilman merkittäviä edistysaskeleita.

Vaikka Kiinan tiedotusvälineet ovatkin pysyneet täysin vaiti koko neuvotteluista, kertoi maan media sen sijaan tuomioista, joita se langetti 30 tiibetiläiselle mellakoitsijalle. Kolme heistä sai elinkautisen tuomion ja loput tuomittiin 12-15 vuoden tuomioihin. Lievimmät rangaistukset kivien heittelystä olivat 3 vuotta vankeutta.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.