Mainos

Kiinan teollisuuden kasvu huipussaan

Kiinan teollisuustuotannon kasvu lisääntyi viime kuussa ennakoitua enemmän. Teollisuustuotanto kasvoi 15,9 prosenttia vuoden takaisesta.

Kiinan teollisuustuotannon kasvuvauhti kiihtyi elokuussa ensimmäistä kertaa puoleen vuoteen. Tämä nosti uudelleen pintaan epäilyt siitä, että hallitus voi joutua tiukentamaan toimiaan talouden liiallisen kasvun hillitsemiseksi.

Kiinan valtiollisen tilastolaitoksen julkaisemien tietojen mukaan teollisuustuotanto kasvoi 15,9 prosenttia viime vuoden elokuusta. Heinäkuussa vuosikasvu oli 15,5 prosenttia. Ekonomistit olivat ennakoineet elokuuksi keskimäärin 15,2 prosentin nousua.

Vaikka teollisuuden kasvu kiihtyi vastoin odotuksia, samalla muistutettiin, että kasvusysäyksen takana ei ole pelkästään tulikuumalla käyvä kotimainen talous, vaan kasvua on ruokkinut myös kysynnän kasvu Yhdysvalloissa ja muissa maissa.

Kiinan kauppaministeri Bo Xilai arvioi uutistoimisto Xinhualle, että Kiinan tämän vuoden vienti nousee 500 miljardiin dollariin eli noin 410 miljardiin euroon. Ministerin mukaan 1000 miljoonan dollarin raja näyttäisi ylittävän vuoteen 2010 mennessä. Hän ei esittänyt perusteluja arviolle. Viime vuonna Kiinan vei tavaroita noin 413 miljoonalla dollarilla. Tuonti oli runsaat 438 miljoonaa dollaria.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.