Mainos

Kiinan sars-tapaus karanteenissa

Kiinassa sars-tartunnasta epäilty potilas on uutistoimisto Xinhuan mukaan hyvässä kunnossa ja karanteenissa.

Kiinassa on eristetty sars-tartunnasta epäilty potilas. Kyseessä on 32-vuotias mies, joka on sairaalahoidossa eteläisessä Guandongin maakunnassa. Mieheen kontaktissa olleet henkilöt on niinikään eristetty, mutta heillä ei ole esiintynyt sars-tartunnan oireita.

Sars-epäily on Kiinan ensimmäinen moniin kuukausiin. Maailman terveysjärjestö on varoittanut jo aiemmin uudesta sars-epidemiasta talven aikana.

Hengenvaarallinen sars-virus havaittiin ensimmäisen kerran vuosi sitten marraskuussa. Vuoden aikana sarsiin sairastui lähes 30 maassa noin 8000 ihmistä, joista 800 menehtyi.

Tieto epäilystä saatiin vain muutamia viikkoja ennen kiinalaisten uutta vuotta, jolloin ihmiset liikkuvat runsaasti sekä maan sisällä että muualle Aasiaan.

Lääkärit pyrkivät varmistamaan, onko kyseessä nimenomaan sars-tapaus. Vielä on epäselvää, mistä mies olisi saanut viruksen.

Kiinan terveysministeriö on antanut tiukat määräykset, joiden mukaan terveydenhuollon parissa työskentelevien on välittömästi ilmoitettava sars-epäilyistä.

(STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.