Mainos

Kiinan sars-epäily varmistui oikeaksi

32-vuotias kiinalainen mies on sairastunut sarsiin Kiinassa, vahvistavat maan viranomaiset ja WHO.

Kiinan terveysministeriö on vahvistanut maasta löydetyn sars-tapauksen oikeaksi tartunnaksi tänään valmistuneiden laboratoriokokeiden jälkeen. Myös Maailman terveysjärjestö WHO vahvisti epäilyn oikeaksi.

- Ainakin yksi testeistä on osoittanut, että kysymyksessä on todellakin sars-virus, WHO:n tiedottaja Iain Simpson kertoi uutistoimisto AFP:lle.

Aiemmin tänään johtavat kiinalaiset sars-asiantuntijat kertoivat varmistuneensa tartunnan aitoudesta. WHO oli pyytänyt asiantuntijoita ja kahta yliopistoa tutkimaan 32-vuotiaasta kiinalaisesta miehestä otetut näytteet sars-epäilyn varmistamiseksi.

- Kokeet osoittavat, että miehellä on kiistatta sars-koronavirustartunta, hengityselinsairauksien asiantuntija Zhong Nanshan kertoi.

Geenikartoitus osoitti sars-koronaviruksen muistuttavan sivettikissoissa tavattavaa koronavirusta. Sivettikissoja on jo aiemmin pidetty todennäköisinä sars-viruksen levittäjinä.

Sivettikissoja myydään yleisesti ruoaksi Kiinassa. Kiinan televisio kertoi aiemmin tänään viranomaisten määränneen 10 000 sivettikissaa teurastettavaksi ja villieläinmarkkinoita suljettavaksi Guangdongin maakunnassa, mistä myös nyt varmistunut sars-tapaus löytyi. Viime kevään sars-epidemia sai alkunsa juuri Guangdongista.

Myös Filippiineiltä on löytynyt epäilty sars-tapaus. Filippiinien terveysministeriössä työskentelevä nainen on eristetty jatkotutkimuksia varten.

(MTV3-STT-AFP-DPA)

(Seitsemän uutiset 5.1.2004)
Kansanterveyslaitoksella ei uskota, että Kiinan sars-tapaus olisi uuden epidemian alku.

Kiinan viranoamaisten suunnitelmia hävittää sevettikissoja ja sulkea eläinmarkkinoita pidetään hyvinä. Näin voidaan ehkä jopa ehkäistä uuden epidemian synty.
(Seitsemän uutiset 5.1.2004)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.