Mainos

Kiinan puolustusministeri tapasi Clintonin

Läntiset tiedotusvälineet ovat liioitelleet kertoessaan kiinalaisen ydin- ja ohjusteknologian myynnistä ulkomaille. Näin vakuutti Kiinan puolustusministeri Chi Haotian Washingtonissa. Puolustusministeri Chi kävi Valkoisessa talossa tapaamassa presidentti Bill Clintonia. Valkoisen talon edustaja luonnehti tapaamista ennen muuta kohteliaisuuskäynniksi.

Yhdysvaltojen ja Kiinan suhteissa alkoi pitkä alamäki kesällä 1989, kun Kiinan armeijan tukahdutti verisesti demokratiaa vaatineet mielenosoitukset Taivaallisen rauhan aukiolla Pekingissä. Presidentti Clinton sopi kuitenkin marraskuussa tavatessaan presidentti Jiang Zeminin Manilassa, että maat ryhtyvät parantamaan suhteitaan.

Puolustusministeri Chi sanoi, että lännessä on liioiteltu kysymystä kiinalaisen ydin- ja ohjusteknologian viennistä ja että eräiltä osin "kysymystä ei ole olemassakaan". Yhdysvallat on aiemmin esittänyt vastalauseen Kiinalle, koska kiinalaiset ovat Yhdysvaltojen mukaan myyneet ohjus- ja aseteknologiaa Pakistanille.

Amerikkalaisten tiedotusvälineiden mukaan Yhdysvaltojen hallitus arvelee Kiinan olevan ehkä myymässä sotilasalan huipputeknologiaa myös Iranille. Puolustusministeri Chi saapui 10-päiväiselle vierailulle Yhdysvaltoihin viime torstaina.
(STT-Reuter-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.