Mainos

Kiinan presidentin puhe keskeytettiin Japanissa

Japanilaiset opiskelijat keskeyttivät Kiinan presidentin Jiang Zeminin puheen lauantaina Tokiossa. Jiang oli päässyt puheensa puoliväliin Wasedan yliopistossa Japanin pääkaupungissa Tokiossa, kun kaksi opiskelijaa alkoi huutaa ydinvoiman vastaisia iskulauseita keskeyttäen Jiangin. Muutamia minuutteja myöhemmin kolmas opiskelija keskeytti puheen toistamiseen vastustaen Kiinan ihmisoikeuspolitiikkaa. Vartijat poistivat opiskelijat tilaisuudesta.

Jiangin saapuessa yliopistolle häntä vastassa oli noin sadan mielenosoittajan joukko, joka vaati Kiinaa vapauttamaan poliittisista syistä vangitut toisinajattelijat. Jiangin maanantaina päättyvää Japanin vierailua on jo varjostanut se, että Japani ei ole antanut Kiinalle kirjallista anteeksipyyntöä japanilaisten toisen maailmansodan aikana suorittamista hirmutöistä.

Puheessaan Jiang painotti, että sodan julmuudet koettuaan hän on tahtonut puhua menneistä, jottei sotahenkisyys pääsisi elpymään Japanissa. Jiang sanoi, että Japani "voi voittaa Aasian valtioiden sekä maailman valtioiden kunnioituksen ainoastaan opastamalla nuorta sukupolvea oikeaan historialliseen näkemykseen". Japanin talousjohtajille Jiang sanoi puolestaan, että Japanin tulisi kehittyneenä teollisuusvaltiona auttaa enemmän Aasian maiden talouksia niiden vakauttamispyrkimyksissä.
(STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.