Mainos

Kiinan orjaskandaalista nimellisiä rangaistuksia

Kiinalaisissa tiilitehtaissa ja hiilikaivoksissa on työskennellyt satoja ihmisiä orjina epäinhimillisissä oloissa.

Kiina ilmoittaa rankaisseensa 95:ttä kommunistisen puolueen virkamiestä orjaskandaalin vuoksi. Suurin osa rangaistuista pääsi kuitenkin pälkähästä pelkällä varoituksella.

Orjaskandaali tuli julki kesäkuussa Shanxin maakunnassa ja sen naapurissa Henanissa. Tuolloin paljastui, että kiinalaisissa tiilitehtaissa ja hiilikaivoksissa työskenteli satoja ihmisiä orjina epäinhimillisissä olosuhteissa.

Monet orjista olivat lapsia, jotka oli siepattu vanhemmiltaan ja myyty orjatyöhön. Nuorimmat heistä olivat vasta kahdeksanvuotiaita.

Shanxin maakunnan kurinpitokomission päällikön Yang Senlinin mukaan komissio on kuukauden tutkimusten jälkeen saanut selville, ketkä puolueen ja kunnallishallinnon virkamiehet olivat tekemisissä orjuuttamisen kanssa.

Kolme virkamiestä erotettiin puolueesta ja seitsemän puolueessa työskennellyttä sai potkut. Rikossyytteet odottavat kahdeksaa virkamiestä. Kaikki muut rangaistut saivat ainoastaan varoituksen tai arvonalennuksen puolueessa.

Viime viikkoina 31 ihmistä on joutunut oikeuden eteen Shanxissa orjaskandaalin vuoksi. He ovat kuitenkin olleet orjatyövoimaa käyttäneiden tehtaiden omistajia ja esimiehiä, eivät puolueen tai kuntien virkamiehiä. Henanin tutkimusten etenemisestä ei ole juurikaan kerrottu julkisuudessa.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.